Factoring – ce beneficii aduce?

Factoring – ce beneficii aduce?

Ce este factoringul?

Factoringul este un pachet complet de servicii financiare prin care putem ajuta companiile care au oportunitati si doresc sa se dezvolte, sau care au probleme cu fluxul de numerar din cauza termenelor de incasare  îndelungate.

O facilitate de factoring are o serie de avantaje față de formele convenționale de finanțare a afacerilor. Iată o listă a celor mai importante avantaje de care beneficiază companiile prin factoring:

# 1 Îmbunătățește imediat Cash Flow-ul (fluxul de numerar).

Cel mai important avantaj pe care îl oferă finanțarea de tip factoring este îmbunătățirea fluxului de numerar. Factoringul vă ă asigură capitalul de lucru pe care îi folosiți pentru a acoperi cheltuielile curente ale afacerii cum ar fi plățile pentru salarii, plățile pentru furnizori, plățile pentru taxe si impozite ș.a.m.d.

# 2 Vă permite să extindeți termenele de plată ale facturilor la mai mult de  30 de zile.

Factoringul vă permite să oferiți clienților termene de plată mai mari de  30 de zile, fără să vă faceți griji cu privire la problemele create de lipsa fluxului de numerar de pana la incasare. Prin Factoring puteți finanța întotdeauna facturile dacă aveți nevoie de cash, oricand intre data emiterii si scadenta.

# 3 Mai ușor de obținut decât produsele de finantare traditionale.

Finanțarea prin factoring este mai ușor de obținut de catre IMM-uri decât liniile de credit clasice, bazate pe garantii materiale sau pe un nivel crescut de capitalizare a firmei și are un proces de derulare foarte simplu. Cea mai importantă cerință este aceea de a avea în portofoliu clienți solvabili. Companiile IMM al căror mare atu este lista de clienti solvabili, se pot califica pentru factoring foarte ușor.

# 4 Poate fi implementat rapid

Procesul de aprobare initiale este foarte rapid, informatiile si documentatia se transmit online, urmand ca dupa aprobare, facturile sa  fie finanțate in maxim o zi lucrătoare.

# 5 Perfect pentru  IMM.

Majoritatea institutiilor financiare bancare sau nebancare (IFN) care ofera solutii de factoring sunt dispuse să lucreze cu proprietarii si/sau conducatorii de afaceri mici si medii (IMM-uri) și să ofere finanțări la nivelul de cash dorit si necesar.

Sunt multe afaceri care folosesc Factoringul ca pe o etapă fundamentală in dezvoltare, pentru a-si imbunatati si mentine indicatorii financiari, putea fi ulterior calificate pentru alte tipuri de finanțări mai complexe.

# 6 Minimizează riscul de portofoliu si creantele neincasate

Prin informatiile complexe analizate, o institutie financiara bancara sau nebancara (IFN) care ofera solutii e de Factoring poate acționa si ca un birou de credit și poate oferi analize si opinii  cu privire la calitatea creditului clienților dumneavoastră actuali si potentiali. Acest serviciu poate fi esențial dacă urmărești noi oportunități de afaceri, dar nu știi calitatea și solvabilitatea clientului tău.

Cu solutia de Factoring potrivita, intr-un parteneriat cu o institutie financiara care este aproape de afacerea dvs, vă veti permite să vă alocati timpul in principal pe aducerea de noi clienți, pe inovarea produselor si serviciilor din portofoliu si deci pe dezvoltarea afacerii.

 

Vă putem ajuta?

Aflați mai multe despre contractul de Factoring de la specialiștii nostri.