Consultanță de business pentru antreprenorii români

Consultanță de business pentru antreprenorii români

Atunci când pui pe picioare o afacere, plecând de la o idee și încercând să dezvolți un business de succes, ai o abordare subiectivă și riști să nu iei cele mai potrivite decizii manageriale. O privire avizată, din exterior, poate fi utilă în unele momente și cea mai înțeleaptă decizie este să apelezi la servicii de consultanță de business. Se spune că un consultant este singurul care poate aborda obiectiv orice afacere și poate recomanda un plan de acțiuni.

Consultantul trebuie să adune, să proceseze și să analizeze toate datele pe care le are la dispozitie despre un business și să se asigure că întelege natura problemelor. Tocmai de aceea, o parte importantă a activității unui consultant este extragerea informațiilor, prin adresarea unor întrebări relevante, asigurându-se astfel că nu pierde din vedere informații semnificative. Pe parcurs problemele pot fi clarificate și prioritizate, acestea fiind revăzute pe măsură ce analiza avansează.

În faza următoare a procesului de consultanță se formulează recomandări specifice, fiecare dintre ele fiind cuantificată și analizată înainte de a fi prezentată clientului. Consultantul trebuie să facă o distincție clară între recomandări și concluzii. Concluziile trebuie să fie obiective, logice și să se bazeze pe date și fapte care au fost  adunate și verificate cu atenție. Recomandarile unui consultant, pe de altă parte, sunt subiective și se bazează pe expertiza sa.

Consultanța de business nu oferă soluții miraculoase, dar are avantajul că îți arată o perspectivă diferită, obiectivă și constructivă asupra afacerii tale și te ajută să iei cele mai eficiente decizii manageriale, fie că este vorba de direcțiile de dezvoltare, de strategiile de optimizare fiscală și de creștere a profitabilității sau de gestionare a resurselor umane.

Serviciile de consultanță de business ale Next Capital

Consultanța oferită de Next Capital este complementară cu produsele de factoring și reverse factoring, gândite pentru a asigura soluții alternative de finanțare a afacerilor. Expertiza acumulată din 2006 până în prezent în această zonă de finanțare a firmelor și pregătirea ridicată a echipei Next Capital, ne ajută să înțelegem mai bine problemele cu care se confruntă antreprenorii din România.

Next Capital are toate instrumentele necesare care te ajută să vezi în orice moment al activității unde se află afacerea ta, cât de bine este organizată, cum ți-ai calculat costurile pentru fiecare contract în desfășurare și cum pot fi optimizate acestea, astfel încât activitatea să fie mult mai profitabilă.

Serviciile de consultanță de business oferite de Next Capital se referă la:

  • Analiză financiară
  • Analiza contractelor (cu clienți / furnizori / creditori)
  • Restructurarea datoriilor furnizorilor și a altor creditori