Ieși din impas cu un credit IMM

Ieși din impas cu un credit IMM

O afacere aflată la început de drum beneficiază de mult entuziasm, dar de resurse bine drămuite. Autofinanțarea activității este esențială până în momentul în care firma începe să aibă venituri și ajunge la break-even și trece pe profit. Iar acest moment poate să apară după câteva luni sau mult mai târziu. Lipsa surselor de autofinanțare, întîrzierile la plata facturilor de către beneficiari, problemele cu cashflow-ul sau domeniile în care specificul activității presupune recuperarea târzie a investițiilor, pot determina o firmă să apeleze la un credit IMM pentru a ieși din impas.

Piața produselor clasice de finanțare pentru IMM-uri are soluții de oferit, dar condițiile de accesare nu sunt la îndemâna tuturor. Printre soluțiile alternative de creditare se află factoring-ul, un produs simplu, cu efecte rapide și care oferă și o serie de servicii suplimentare, în afara banilor.

Cum te poate ajuta factoring-ul?

Factoring-ul sau finanțarea prin cesionarea facturilor aduce avantaje rapide și importante pentru afacerile care apelează la acest tip de creditare IMM. Facturile emise de firma ta se transformă în lichidități prin factoring, nemaifiind nevoie să depinzi de termenele de plată, de cele mai multe ori depășite, practicate în mediul economic autohton.
Un avantaj major al serviciilor de factoring, în afară de trecerea la încasarea facturilor dintr-o singura sursă, oferă în plus aderentului și un confort psihic. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe planurile de dezvoltare pe termne lung, mult mai importante.

Puncte forte ale soluției de factoring de la Next Capital:
• Aprobarea dosarului în cel mult 7 zile lucrătoare, fără garanții materiale
• Acces gratuit la aplicația web pentru vizualizarea în timp real a operațiunilor de factoring
• Finanțarea a până la 95% din valoarea nominală a facturilor acceptate la plată, în maxim 12 ore
• Acces gratuit la interfața web pentru vizualizarea în timp real a operațiunilor de factoring
• Acces la finanțare suplimentară prin produse de creditare complementare
• Consultanță gratuită din partea specialiștilor Next Capital
• Administrarea și colectarea creanțelor
• Condiții comerciale speciale

Expertiza Next Capital permite personalizarea serviciilor în funcție de specificul business-ului fiecărui client și propune servicii complementare necesare, care să aducă beneficii concrete IMM-urilor care apelează la soluția de finanțare prin factoring.